Niet burgelijk correct, wél speels!

Winkelier in Californië doodgeschoten om regenboogvlag

Laura Ann Carleton (66), eigenaar van ‘Mag Pi Boutique Fashion Store’, is op 18 augustus doodgeschoten na een woordenwisseling met een klant over het uithangen van een regenboogvlag buiten haar winkel.

bron: cbs/washington post

Meerdere schoten

Volgens de lokale autoriteiten is de 66-jarige Laura Ann Carleton op brute wijze neergeschoten voor haar kledingwinkel door een man. Een ooggetuige zag een verwarde man een regenboogvlag lostrekken van de winkelpui bij het verlaten van de winkel. Nadat Laura Ann Carleton verhaal kwam halen ontstond er een korte woordenwisseling, waarop de man haar meerdere keren neerschoot en zich vervolgens uit de voeten maakte.

Dader neergeschoten

Volgens een woordvoerder van de Sheriff’s Department van San Bernardino County, zagen toegesnelde agenten de man te voet vluchten richting een nabij gelegen woonwijk. Omsingeld door meerdere agenten werd de man getaserd in de hoop dat hij het wapen zou laten vallen. In reactie op het taseren richtte de man zijn wapen vervolgens op een politieagent en is hij doodgeschoten door andere agenten.

Hollywood

Laura Ann Carleton was tevens een bekende stylist voor meerdere Hollywood producties. Filmregisseur, Paul Feig (Ghostbusters 2016) en vriend van Laura reageerde emotioneel op het schietincident met een post op Instagram.

Intimidatie en openlijk geweld tegen homoseksuelen VS

Tijdens een persconferentie (gisteren) zei een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid dat het motief van de dader nog wordt onderzocht. Uit meerdere ooggetuigenverklaringen maakt blijkt dat voorafgaand aan het dodelijke schietincident de man homofobe beledigingen schreeuwde naar Laura Ann Carlton. Tijdens zijn korte vluchtpoging wist de man nog een aantal berichten te plaatsen op sociale media waarin hij de de staat Californië opriep om homorechten in te perken.

Uit een recent gepubliceerd rapport van homo-belangenorganisatie ‘Glaad’ (Californië) blijkt dat dit schietincident niet op zichzelf staat en past in een tendens van intimidatie en openlijk geweld tegen homoseksuelen in de Verenigde Staten.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs