Niet burgelijk correct, wél speels!

Ik ben verlegen tijdens uitgaan

Lieve Vince,

Ik ben een jongen van 19 en als ik op 'Grindr' of 'Gayromeo' met een leuke jongen date, dan heb ik eigenlijk nooit een probleem om hem aan te spreken. Maar als ik in een homoclub ben en ik zie daar een leuke jongen dan durf ik geen stap te verzetten, laat staan hem aan te spreken. Als ik het zou doen dan zou ik een vuurrood hoofd krijgen en gaan stotteren. Ik vind mezelf zo stom, hoe kan ik mezelf aanpakken om daar overheen te komen?  Lieve groet van Marcus (19 jaar)

Lieve Marcus

Ik snap je helemaal, ik had dat ook toen ik jouw leeftijd had en hoe naar het ook klinkt daar is niet veel aan te doen. Ze hebben mij cursussen lichamelijke communicatie aangeraden en dan moest je naar elkaar toelopen en elkaar “ontmoeten”. Ik was daar steengoed in want ik ben niet echt verlegen, maar als ik dan in de gaydisco kwam dan sloeg ik weer dicht zodra ik een leuke jongen
zag. 

Een blauwtje lopen

Probleem zit soms diep in jezelf, bang een blauwtje te lopen, je trots, van jezelf denken dat je niet knap genoeg bent, denken dat je zijn type absoluut niet bent en zo heb je een batterij van jezelf neerhalende blokkades in jezelf geplant die veroorzaken dat je geen beweging kan maken. Weet alleen dat een hoop wat je denkt niet waar hoeft te zijn. Jij kan prima zijn type zijn, want je weet niet wat zijn type is. Je kan een blauwtje lopen maar het kan ook niet. Je kan ook kiezen er naartoe te gaan om expres een blauwtje te lopen onder het mom: what the fuck! Ben je echt niet knap of denk je dat je niet knap bent. Het is een naar waardeoordeel maar het speelt in ieders hoofd. Word je zelf wel eens versierd dan valt het wel mee. Ik dacht echt dat ik lelijk was maar toen zei een vriend, tel eens hoe vaak je met iemand per maand in bed beland. Dat was meer dan dat ik me realiseerde. Knap of niet je bent kennelijk wel waard versierd te worden. Ik zie vaak mensen die ik niet knap vind de meeste mooie jongens versieren gewoon omdat ze brutaal zijn. Vroeger was ik daar jaloers op maar op de lange duur heb ik hele goeie relaties gehad en zag ik die al te brutalen enorme problemen in relaties krijgen terwijl mijn relaties redelijk evenwichtig waren. 

Niemand is volmaakt

Sommige dingen van jezelf moet je mee leren leven en versierd worden is ook leuk al duurt dat meestal veel langer. Op den duur was ik wel tevreden met mijn verlegenheid in geile situaties. Je kan niet geheel volmaakt zijn. Muurbloemen bloeien vaak goed. Daar kan je gelukkig van worden en daar gaat het om. Anders is het, als je nooit seks kan krijgen dan is er wel een probleem, maar als het verlegenheid is, accepteer het of breek er je met geweld doorheen. Neus dichtknijpen en in het diepe springen is soms ook heel goed. Succes ermee!

(Visited 246 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs