Niet burgelijk correct, wél speels!

Splinter Chabot slaat munt ter ere van 50 jaar erkenning COC

Splinter Chabot heeft woensdag de eerste munt geslagen ter ere van het 50-jarig bestaan van lhbti-organisatie COC. De presentator deed dat in Hotel Mercier aan de Rozenstraat in Amsterdam, waar jarenlang het landelijk hoofdkwartier van de organisatie gevestigd was.

bron: ANP

De herdenkingsmunt, het zogenoemde COC Tientje, is ontworpen door Coen van Ham en is geslagen in opdracht van het Ministerie van Financiën. De munt is ontworpen als dwarrelende confetti die staat voor de mijlpalen die het COC door de jaren heen heeft bereikt. De munt is direct verkrijgbaar via de website van de Koninklijke Nederlandse Munt en is bovendien een wettig betaalmiddel in Nederland..

Ontwerp

De 50 jaar erkenning COC herdenkingsmunt is ontworpen door Coen van Ham. De ontwerper staat met de munt stil bij de ontwikkelingen die Nederland mede dankzij het COC heeft gezet. De munt is ontworpen als dwarrelende confetti: de verschillende soorten confetti staan voor de mijlpalen die het COC heeft bereikt. De herdenkingsmunt is direct verkrijgbaar via de website van de Koninklijke Nederlandse Munt.

“Ik kan meer mezelf zijn, door wat het COC heeft bewerkstelligd”, laat Chabot weten. “En nu is het onze taak om weer meer vrijheid te creëren voor de generaties na ons, zodat ook zij hand-in-hand, knuffelend en verliefd het leven kunnen leiden dat ze willen leiden. 50 jaar COC-erkenning, en gelukkig gaan ze door! Net zolang totdat iedereen overal zichtbaar zichzelf kan zijn.”

Rozenstraat

Het hoofdkwartier van COC Nederland was jarenlang gevestigd aan de Amsterdamse Rozenstraat, waar zich nu Hotel Mercier bevindt en waar de eerste herdenkingsmunt wordt geslagen. Vanuit het pand aan de Rozenstraat coördineerde de organisatie lokale, nationale en internationale activiteiten. Bovendien is het pand voor veel mensen nog altijd het gezicht van het COC vanwege de vele clubavonden en andere activiteiten die er plaatsvonden. Het regionale COC Amsterdam en omstreken houdt op deze locatie nog altijd kantoor.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs