Niet burgelijk correct, wél speels!

Roze Zaterdag keert in 2024 terug naar Groningen

Roze zaterdag oudste pride in Nederland

Roze Zaterdag 2024 wordt in de gemeente Groningen gehouden op zaterdag 22 juni. Wethouder diversiteit Manouska Molema van de gemeente Groningen ontvangt officieel de sleutel op donderdag 22 juni om 12:00 uur in het Stadhuis. Het evenement richt zich op de emancipatie van LHBTI+’ers. “Roze Zaterdag is de oudste pride van Nederland, het heeft daarmee een heel belangrijke historische waarde”, aldus voorzitter Mark Gils van het COC Groningen & Drenthe. In 2011 vond de Roze Zaterdag voor het laatst plaats in Groningen en trok het rond de 15.000 bezoekers vanuit het hele land.

 

bron: gemeente Groningen

Het evenement Roze Zaterdag bestaat sinds eind jaren zeventig en wordt traditioneel jaarlijks eind juni georganiseerd. Het evenement is ooit begonnen als een demonstratie en biedt hedendaags onder andere ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele, sekse- en genderdiversiteit.

Sleuteloverdracht

De sleutel is officieel het afgelopen weekend overgedragen aan het bestuur van stichting Roze Zaterdag Groningen door Stichting Roze Zaterdag Goes, de stad waar de Roze Zaterdag 17 juni jl. plaatsvond. Nu gaat de sleutel dus richting het Stadhuis waar het een mooie plek krijgt. Het evenement is op initiatief van het COC Groningen & Drenthe en Pride Groningen wederom naar Groningen gehaald, dit met ondersteuning vanuit de Provincie en Gemeente Groningen.

Het doel van de stichting is om dit hele jaar diverse activiteiten te organiseren waarin verbinding het centrale thema gaat zijn, en waarmee op positieve wijze belangrijke LHBTI+ thema’s een plek krijgen in zowel stad als provincie. Uiteraard met als eindevenement de Roze Zaterdag op 22 juni 2024.
(Visited 110 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs