Niet burgelijk correct, wél speels!

Rachel Rumai Diaz schrijft regenbooggedicht ‘Ergens’

Zojuist is bekendgemaakt dat Rachel Rumai Diaz in opdracht van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek een speciaal regenbooggedicht heeft geschreven. Het gedicht ‘Ergens’ is een poëtische noot bij het thema van de aanstaande Gay Pride Amsterdam #YouAreIncluded. Vanmiddag zal het gedicht voor het eerst ten gehore worden gebracht bij de bekendmaking van het Regenboogboek van het Jaar in boekhandel Scheltema te Amsterdam.

bron: ANP

Hart onder de riem

Rachel Rumai Diaz is schrijver, dichter en performancekunstenaar. Ze is oprichter van feministisch literair platform Zus & Zo en werkt momenteel aan haar debuutroman voor Uitgeverij Pluim, over de vrouwen uit haar familie. Rumai Diaz wil mensen met haar gedicht een hart onder de riem steken.

Nederland daalt op Europese ranglijst

Het aantal anti-lhbt-incidenten neemt de laatste tijd sterk toe. Zo dragqueen Miss Envy Peru onlangs in Amsterdam belaagd door een groep jongens en bedreigd met een wapen. Dj en schrijver Joost van Bellen werd uitgescholden voor “kankerhomo” en zijn echtgenoot werd in het gezicht gespuugd. Nederland bleek in mei weer verder te zijn gezakt op de Europese ranglijst die wetgeving en beleid om lhbt’ers te beschermen vergelijkt.
(Visited 74 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs