Niet burgelijk correct, wél speels!

PVV wil grondrecht islamitisch onderwijs beperken

In het nieuwe verkiezingsprogramma van de PVV staan weinig nieuwe standpunten vergeleken met die van de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. De partij kiest traditiegetrouw voor een harde lijn op gebied van migratie. De partij wil  wel het grondrecht voor islamitisch onderwijs inperken in relatie tot discriminerende lhbti-opvattingen binnen de Islam.

bron: ANP

Nuance asielgebied

In een interview met De Telegraaf wordt partijleider Geert Wilders geconfronteerd met een klaarblijkelijke nuance op het gebied van asiel, omdat de partij meer ruimte lijkt te bieden door maatregelen te willen steunen die de instroom verminderen. “Zeker, en dat is er niet per ongeluk in gezet. Dit is natuurlijk wel een signaal dat wij redelijk gaan onderhandelen en niet zeggen: dit is het. Ik ben ervan overtuigd dat een nationale asielstop werkt. Maar als andere partijen het niet willen, moeten ze met voorstellen komen die substantieel leiden tot minder instroom”, aldus Wilders in het interview.

Vrijheid van onderwijs

De vrijheid van onderwijs is een groot goed”, schrijft de PVV, die op dit grondrecht wel een uitzondering wil maken voor islamitisch onderwijs. Dat zou namelijk haaks staan om “de belangrijkste uitgangspunten waarop onze samenleving is gebaseerd: vrijheid, gelijkwaardigheid van man en vrouw, heteroseksueel of LHBTI, gelovig of geloofsverlater.”

Vervoer

Op het gebied van vervoer vindt de partij over het algemeen dat er te veel barrières worden opgeworpen die moeten worden weggenomen. Zo moet er een streep door de klimaatmaatregel om vliegtickets extra te belasten. Bovendien moeten de brandstofaccijns omlaag en is de PVV tegen rekeningrijden. NS en ProRail moet worden samengevoegd tot één spoorbedrijf als het aan de partij ligt. GroenLinks en PvdA staan ook positief tegenover dit laatste idee.
(Visited 22 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs
Categorieën:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.