Niet burgelijk correct, wél speels!

Prins William zet zich in voor mentale gezondheid gay community

Prins William heeft vrijdag in Londen gesproken met vertegenwoordigers van de gay community over het verbeteren van mentale gezondheid binnen de homo-gemeenschap. Dat deed de Britse troonopvolger in het kader van Pride-maand, die afgelopen vrijdag werd afgesloten.

bron: ANP

Veilige omgeving

William ging langs bij de Royal Vauxhall Tavern in Londen waar hij sprak met vrijwilligers Alexis, Michael en Sharvari. De prins vroeg hoe belangrijk het is dat er een plek is voor hun gemeenschap waar ze samen kunnen komen en kunnen praten. Volgens Alexis zijn er nog maar weinig plaatsen waar ze zo samen kunnen komen. “Er gaat niets boven gewoon in het echt zo samenkomen.”

 

'Lovertjes & Glitters

Volgens William was hij niet helemaal juist gekleed voor de bijeenkomst: “Ik had eigenlijk iets met lovertjes of glitters aan moeten trekken”, grapte hij. “Dan moet u een keer op vrijdagavond komen kijken”, reageerde Alexis.

Mentale gezondheid

De prins van Wales vroeg de jongeren ook om tips voor het onderhouden van de mentale gezondheid. Volgens Michael kon het voor sommige jongemannen moeilijk zijn om over hun mentale gezondheid te praten. “Jongens vinden emoties in het bijzonder vrij moeilijk”, erkende William. “Ze weten niet precies hoe ze ermee om moeten gaan. Sterke emoties, geen emoties, wat dan ook. Dat vinden we moeilijk. Ik denk dat we op dat gebied beter moeten worden in een open gesprek over deze dingen.” Over de uitkomst van de gesprekken is vooralsnog geen verdere mededeling gedaan,
(Visited 80 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs