Niet burgelijk correct, wél speels!

Duitse politie valt aartsbisdom Keulen binnen na leugens in onderzoek naar seksueel misbruik

Mogelijke vervolging meineed

De Duitse politie heeft een inval gedaan op meerdere locaties- waaronder in de residentie van de aartsbisschop van Keulen, Rainer Maria  Woelki. Volgens omroep WDR deed de bisschop zelf de voordeur open. De politie doorzoekt ook andere panden van het aartsbisdom in het kader van een in november begonnen onderzoek naar eerder onder ede verklaarde getuigenissen van Woelki tijdens een proces. Hij zou mogelijk meineed hebben gepleegd door te verklaren dat hij lange tijd niets wist van de praktijken van een priester, Winfried Pilz (1940-2019), die jarenlang kinderen seksueel misbruikte.

bron: ANP & WDR

Particulieren hebben naar aanleiding van getuigenissen van Woelki een klacht ingediend omdat hij niet de waarheid zou hebben gesproken. Woelki weerspreekt dat. De politie is op zoek naar documenten of andere aanwijzingen die zouden bevestigen dat hij veel eerder en langer op de hoogte was van Pilz’ misdragingen, dan hij in het proces heeft verklaard.

Kardinaal Woelki opent zelf de poort van zijn ambtswoning voor politie en OM

Vaticaan

Eerder heeft het Vaticaan ook al onderzoek gedaan naar beschuldigingen aan het adres van Woelki over het verhullen van seksueel misbruik in zijn bisdom. Dit heeft niet geleid tot sancties en de paus heeft Woelki in zijn functie gehandhaafd, tot verbazing van veel rooms-katholieken in het bisdom. Woelki heeft vorig jaar al zelf zijn ontslag ingediend, maar daar heeft de paus nog geen beslissing over genomen.

(Visited 84 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs