Niet burgelijk correct, wél speels!

Jos Brink-prijs voor inzet voor Gay’ers gaat naar Roze 50+


NOS Nieuws

De Jos Brink Oeuvreprijs gaat dit jaar naar Stichting Roze 50+. De prijs wordt om de twee jaar toegekend aan mensen of organisaties die zich inzetten voor de acceptatie en veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans personen, intersekse personen en queers.

Roze 50+ is een organisatie die opkomt voor de belangen en het welzijn van Gay-ouderen. Veel ‘roze ouderen’ durven zich niet altijd te uiten over hun identiteit. Volgens de jury onder voorzitterschap van singer-songwriter Jeangu Macrooy doen de ongeveer honderd vrijwillige ambassadeurs van Roze 50+ belangrijk werk: “Deze roze ouderen zijn de pioniers die voor onze vrijheid hebben gevochten en nu een inspiratiebron vormen voor de jongere generatie.”

Paul van Dorst wint innovatieprijs

Er is ook een Jos Brink Innovatieprijs voor ‘inspirerende en vernieuwende inzet’. Die gaat naar Paul van Dorst, oprichter en voorzitter van de Roze Kameraden, een Gay-supportersclub van Feyenoord. De Roze Kameraden werken aan een cultuurverandering in de voetbalwereld, waardoor iedereen zichzelf kan zijn.

De Jos Brink-prijzen zijn een initiatief van het ministerie van Onderwijs. Minister Robbert Dijkgraaf reikte de onderscheidingen uit in Amsterdam. De prijs is vernoemd naar de in 2007 overleden televisiepresentator en musicalster Jos Brink.

Volgens Dijkgraaf is het nog altijd geen vanzelfsprekendheid dat in Nederland iedereen zichzelf kan zijn. Hij erkende dat er “soms forse tegenwind” is. De minister zei dat hij de mensen en organisaties die zich inzetten voor meer acceptatie en emancipatie van Gay’ers koestert.Source link

(Visited 134 times, 1 visits today)

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs
Categorieën:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.