Niet burgelijk correct, wél speels!

Italiaanse generaal berispt voor homofobe, vrouwonvriendelijke en racistische uitspraken

De Italiaanse minister van Defensie heeft vandaag opdracht gegeven tot disciplinaire maatregelen tegen generaal Roberto Vanacci. In een door hem zelf uitgegeven boek doet de generaal kwetsende uitspraken die door de minister worden betiteld als homofoob, vrouwonvriendelijk en racistisch.

bron: anp/reuters

Internationale homolobby

Tot voor kort was generaal Roberto Vanacci niet of nauwelijks bekend bij het grote publiek in Italië. Aan zijn onbekendheid kwam vandaag een abrupt einde toen fragmenten uit zijn boek “The World Upside Down” in de landelijke pers verschenen. Zo schrijft hij in zijn boek dat homoseksuele mannen niet normaal zijn en beweert hij dat er een “internationale homolobby” is die de wereld probeert te hersenspoelen. Hij lijkt zich ook af te vragen of zwarte mensen wel Italiaans kunnen zijn, verwijzend naar Paola Egonu, een Italiaanse volleybalinternational die in Italië is geboren uit Nigeriaanse ouders.

Internationale homolobby

Het Italiaanse leger distantieerde zich direct van het boek en met name van de kwetsende uitspraken van de generaal. Het doorgaans verdeelde parlement lijkt nu eensgezind en roept op tot het ontslag van Vannacci.

Alessandro Zan, parlementariër (foto) en prominent activist voor homorechten schreef op social media het volgende: “Het is ernstig en alarmerend dat een generaal in functie, een boek publiceert dat doordrenkt is van anti-democratische, racistische, homofobe en vrouw-onvriendelijke taal”
In reactie op de ontstane commotie heeft generaal Roberto Vannacci inmiddels laten weten dat zijn woorden uit hun verband zijn gerukt door de media.
(Visited 200 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs