Niet burgelijk correct, wél speels!

‘Gezellig’ verlopen Pride Amsterdam afgesloten met eindfeest op de Dam | Pride


De Dam is zondagmiddag volgestroomd met feestgangers voor het eindfeest van negen dagen Pride in Amsterdam. Het feest duurt tot 22.00 uur. De organisatie is tevreden met hoe de week is verlopen.

Tijdens de closing party worden onder meer de prijzen voor de botenparade uitgedeeld, zijn er optredens en spreekt burgemeester Femke Halsema het publiek toe.

Op de Dam is het “gezellig druk”, zegt Pride-woordvoerder Martijn Albers. Hij blikt terug op een Pride waarbij “we elkaar weer mochten ontmoeten, onze verschillen mochten vieren en overeenkomsten mochten zien”.

Met ruim driehonderd activiteiten tijdens het festival – volgens de organisatie meer dan ooit – kon Pride na twee coronajaren weer groots gevierd worden.

De Pride-week begon ruim een week geleden met de Pride Walk, een demonstratie voor gelijke rechten van lhbti’ers wereldwijd.

Het hoogtepunt van Pride was de Canal Parade. Tijdens de 25e editie van de botenparade voeren er zaterdag tachtig boten door de Amsterdamse grachten en stonden duizenden mensen feestelijk uitgedost langs de kant.

Het thema van de Canal Parade was My Gender, My Pride. Met dat thema vroeg de organisatie extra aandacht voor groepen zoals transgender personen of mensen die non-binair zijn.Source link

(Visited 19 times, 1 visits today)

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs
Categorieën:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.