Niet burgelijk correct, wél speels!

Zoeken in het Gay Woordenboek

< Gay Woordenboek
Uitprinten

Y

Yaffingale : Een persoon die zich identificeert als Gay en die zich voornamelijk bezighoudt met kunst, cultuur en muziek. Deze term is afgeleid van de Engelse term ‘Nightingale’, wat nachtegaal betekent, als symbool van schoonheid en expressie.

Yarely : Een term die afkomstig is van het oude Engelse woord ‘yare’, wat ‘snel’, ‘bereid’ of ‘actief’ betekent. Deze term kan worden gebruikt om iemand te beschrijven die snel en volledig hun queer-identiteit heeft geaccepteerd.

Yestergay : Een humoristische term voor iemand die ooit als homoseksueel of lesbienne identificeerde, maar nu een andere seksuele geaardheid of identiteit heeft.

Yin-Yangian : Iemand die gelooft in het bestaan van zowel mannelijke als vrouwelijke energieën in zichzelf, ongeacht hun biologisch geslacht. Deze term is geïnspireerd door het Oost-Aziatische concept van Yin en Yang.

Yellow Rainbow : Een metaforische term voor een persoon die voor het eerst uit de kast komt of een nieuwe identiteit binnen de Gay-gemeenschap ontdekt. De kleur geel wordt vaak geassocieerd met hoop en geluk.

Yonderkin : Een persoon wiens genderidentiteit ‘verderop’ ligt, buiten de traditionele genderidentiteiten of binair systeem.

Younity : Een term die gebruikt wordt om de gemeenschappelijke solidariteit en eenheid binnen de Gay-gemeenschap uit te drukken.

Z:

(Visited 7 times, 1 visits today)