Niet burgelijk correct, wél speels!

Zoeken in het Gay Woordenboek

< Gay Woordenboek
Uitprinten

Gay Woordenboek: Q

Queef : Vaginale scheet

Queen : Engels voor homoseksueel

Queer : Engels voor Vreemd. Parapluterm voor onder andere homoseksualiteit en/of travestie, maar ook mensen uit de punkscene identificeren zich vaak als queer. De term is meestal bedoeld om zich af te zetten tegen de standaard heteronorm

Queerance : De zichtbaarheid of aanwezigheid van queer individuen in een bepaalde ruimte, gemeenschap, of media.

Queerbeat : De cultuur, stijl, en sfeer van de queer community, vergelijkbaar met hoe “heartbeat” het leven en de vitaliteit van een persoon symboliseert.

Queerdo : Een speelse en liefdevolle term die kan worden gebruikt om iemand te omschrijven die queer is en die zich op een unieke, excentrieke of niet-traditionele manier gedraagt.

Queerflux : Een term die kan worden gebruikt om aan te geven dat iemand’s queer identiteit fluctueert of verandert over de tijd. Dit kan betrekking hebben op seksuele oriëntatie, genderidentiteit, of beide.

Queerhood : Een term om het gevoel van gemeenschap en gedeelde identiteit binnen de queer gemeenschap te beschrijven. Het is vergelijkbaar met termen als “broederschap” en “zusterschap”, maar is genderneutraal.

Queerlight : Iemand die opvalt of schijnt in de queer community, vaak vanwege hun bijdragen, activisme, of unieke persoonlijkheid.

Queerology : De studie van queer theorieën, geschiedenis, en cultuur.

Querencia : Een Spaans woord dat “een plek waar men zich veilig voelt” betekent, kan het ook worden gebruikt om ruimtes te beschrijven die specifiek zijn ontworpen om veilig en gastvrij te zijn voor queer individuen.

Quasi-queer : Een term die kan worden gebruikt om aan te geven dat iemand zich ergens op het spectrum van queerheid bevindt, maar niet noodzakelijkerwijs een specifiek label aan zichzelf toekent.

(Visited 10 times, 1 visits today)