Niet burgelijk correct, wél speels!

Gay Pride ontzield tot Pride Amsterdam

Gay, de pride 'uitgeflikkerd'

Het begon in Amsterdam als Gay Pride, door en voor de homogemeenschap maar dat werd opeens Pride Amsterdam. Trots dus op Amsterdam! Eén soort grote reclamecampagne voor mevrouw Halsema, gefinancierd uit de voor ons bestemde homo-subsidies.

De homo’s een schop voor hun kont en onze actie wordt volgens de naamgeving nu gebruikt om trots te zijn op de Jordaan, Tante Leen, rotzooi in de grachten, overbevolkte toeristen straten, homovijandige agressievelingen en woke musea. Gay Pride was volgens een kleine, maar luidruchtige groep activisten een ‘racistisch, patriarchaal en kapitalistisch’ evenement. De ‘macht van de witte homoman’ moest volgens hen worden doorbroken. Zij kregen het voor elkaar om van Gay Pride een Algemene Pride te maken.

BIPOC #LOL

Beroepsactivisten zijn nooit tevreden. Dan zouden ze immers geen bestaansrecht meer hebben en iets nuttigs moeten gaan doen. Na de algemene Pride Amsterdam van zomer 2022 is het zooitje chronisch ontevreden boe-roepers weer in actie gekomen. Ze verwezen naar een peiling van meningen in een lokaal dagblad (Parool), om hun standpunt te bekrachtigen dat Amsterdam Pride nog steeds niet goed was. Niemand durfde het aan om de over-assertieve activisten erop te wijzen dat zij verwezen naar een totaal niet representatieve gemanipuleerde peiling.

In tegendeel. De organisatie van Amsterdam Pride maakte een diepe buiging voor de beroepsrelschoppers en gaf hen de kans om de Pride wederom geheel om te vormen. Daarmee kregen de ‘woke’ activisten toegang tot de subsidiepotten, die vroeger waren bestemd voor gays. Pride houdt zich overigens helemaal niet met Amsterdam bezig als je het programma mag geloven maar met Veel Trans en veel Gender en veel Inclusie en veel andere evangeliserende uit Amerika geïmporteerde onzin. Daarbij komt ook een lading nadruk te liggen op een term om te gillen van het lachen: BIPOC, een nieuw Amerikaans letterwoord, dat staat voor: “Black, Indigenous & People Of Color, (= zwarten, indianen & mensen van kleur). De activisten zijn zó bezig met het naspelen van wat er in de Verenigde Staten speelt door zichzelf in de polder ook BIPOC te noemen, dat zij niet eens doorhebben dat wij in Nederland geen indianenpopulatie hebben. In Nederland zijn de ‘indigenous people’ de blanke Nederlanders van wie de voorouderlijke Batavieren, Germanen en Kaninnevaten al vele eeuwen op ons grondgebied wonen. Laat dat nu juist de bevolkingsgroepen zijn Blanke Nederlanders die door ‘woke’ activisten ten diepste wordt gehaat.
Specifieke belangen van homoseksuelen – die iedere generatie opnieuw moeten worden bevochten – worden hiermee buitenspel gezet. Een Gay Pride lijkt niet meer mogelijk.Aan wie ligt het, dat de Gay Pride niet meer bestaat? Dat Gay Pride niet meer hoorbaar is door kabaal van een almaar groeiende groep van allerlei andere minderheden dan Gays? Dat Gay Pride eerst gecastreerd werd tot Algemene Pride en inmiddels omgebouwd tot Pride Amsterdam? Eén van de instigatoren die de homo-emancipatie om zeep heeft geholpen is het Amsterdamse COC. De oorspronkelijke homobelangen-club heeft de gay-emancipatie vaarwelgezegd en is verworden tot een algemene organisatie die ‘streeft naar een diverse, inclusieve en genderneutrale samenleving’.

Organisatie Pride Amsterdam in de beklaagdenbank

Een andere hoofdschuldige is de organisatie Pride Amsterdam. Wie denkt dat het bestuur van Pride Amsterdam bestaat uit lesbiennes, homomannen en biseksuelen komt bedrogen uit. Al enkele jaren vindt deze organisatie het nodig om ook openlijk heteroseksuelen op te nemen in het bestuur. Alsof er niet voldoende gekwalificeerde homo’s te vinden zijn!

 

Een voorbeeld is bestuurslid Geneviève Lieuw. Zij is hetero, studeerde rechten in Leiden, was lid van de koninklijke studentenvereniging Minerva en studeerde af aan het prestigieuze King’s College in Londen. Deze bijzonder geprivilegieerde heterodame wordt in het bestuur betiteld als ‘BIPOC’, op grond van haar donkere huidskleur. Zij valt niet binnen de doelgroep LHBTI en is er alleen bijgehaald vanwege haar huidskleur.

 

Zo zien we hoe in de ‘woke’ evangelische geloofsovertuiging gekeken wordt naar huidskleur, in plaats van naar seksuele oriëntatie. Het idee van een evenement “dóór homo’s en vóór homo’s” is overboord gegooid, terwijl verwerpelijk racisme (mensen selecteren op grond van huidskleur) binnen Amsterdam Pride blijkbaar opeens niet racistisch is.

Wie hart heeft voor homo’s doet er goed aan het COC en Queer Pride moreel aan te klagen. Díe organisaties zijn de hoofdschuldigen. Zíj zijn verantwoordelijk voor het verkwanselen van onze gay rechten.

 

* Columns op GaySiteNL reflecteren niet noodzakelijkerwijs de opvatting en zienswijze van de redactie.

(Visited 144 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs
Categorieën:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.