Niet burgelijk correct, wél speels!

Drukte langs de Amsterdamse grachten tijdens Gay Canal Parade

Het is zaterdag begin van de middag langs de Amsterdamse grachten volgelopen met bezoekers voor de aftrap van de Canal Parade. De tachtig boten worden vooropgegaan door een boot van de Trans Pride commissie. Ondanks het verwachte slechte weer is het langs de route “gevuld zoals voorgaande jaren”, zegt een woordvoerder van Pride Amsterdam. “De bruggen zijn weer afgeladen. Het is bomvol.”
bron: ANP

Bezoekers feesten ondanks regen en kou

De toeschouwers van de Canal Parade staan te dansen langs de kant of zitten op stoeltjes, balkons en daken. Het publiek is uitgedost met pridevlaggen, glitterkleren, hoedjes en sjaals. Op de boten wordt fanatiek gedanst en er klinkt harde muziek.

"Ik heb al veel mooie boten gezien en veel mensen langs de kant", zegt de woordvoerder van Pride Amsterdam. "We kijken uit naar weer een hele mooie Pride." De weersverwachting weerhoudt mensen er volgens hem niet van te komen. "Mocht het gaan regenen, zijn de mensen op de boten en langs de kant voorbereid, bijvoorbeeld met partytenten. Maar voor nu is het hartstikke lekker vertoeven."

Jeangu

De botenparade is onderdeel van de tweeweekse Queer & Gay Pride. Alle boten doen op hun eigen manier mee aan het thema #YouAreIncluded. Dit jaar doen onder meer twee Surinaamse boten mee, in het kader van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Een van de boten is verzorgd door de Surinaamse singer-songwriter Jeangu Macrooy. Een andere primeur is de boot van ARTIS. De Amsterdamse dierentuin wil met de boot versierd met allerlei planten en bloemen duidelijk maken dat ‘gay’ natuurlijk is.
(Visited 152 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs