Niet burgelijk correct, wél speels!

Cruisen, hoe doe je dat?

Lieve Vince

Ik heb weleens gehoord dat er in (stads)parken gecruised wordt. Hoe gaat zoiets? 

Joris (42 jaar)

Lieve Joris,

Voor wie het niet weet, Cruisen betekent dat je ergens buiten een plek hebt waar anderen komen die, net als jij, op zoek zijn naar seksueel contact al of niet buiten. Ik heb heel wat tijd in mijn leven cruisend doorgebracht en het is altijd spannend en geil, eerlijk gezegd kan ik me mijn eerste keer jammer genoeg niet meer herinneren. Ja, hoe begin je zo’n eerste keer. In mijn tijd had ik ook niet een “Luus” die ik kon vragen. Maar weet je, het is net als met seks, zonder dat je het geleerd hebt doe je het gewoon, volg  je eigen intuïtie. Het is leuk en spannend om te doen, het is iets waar je geen genoeg van kan krijgen. Geen moeilijk gedoe met uitkleden, een bed, elkaar aftasten, nee het is recht op de man af. Ontmoetingen zijn soms ook geestig, zo hoorde ik een gesprek: “Heeft u een vuurtje?”…. “Nee, ik weet niet hoe laat het is”.

Rembrandtplein Amsterdam

Vroeger vond cruisen het meest plaatst op openbare urinoirs. In Amsterdam had je de meest beroemde op het Rembrandtplein, daar kwam ik al op mijn 12de om mijn ogen uit te kijken. Alle urinoirs zijn inmiddels uit het stadsbeeld verdwenen op een enkele na. Maar er zijn weer andere plekken voor in de plaats gekomen. Zo zijn tegenwoordig plekken langs snelwegen erg in trek. Maar stadsparken doen het ’s-nachts ook goed, alhoewel je daar wel meer op je tellen moet passen.

Waar kan je gay cruise plekken vinden?

In the blind, kan je gaycruising overal heel simpel vinden, je zoekt een park redelijk in het centrum en geheid dat er ’s-nachts of ook wel overdag gecruised wordt. Ik was in de jaren zestig in Moskou, er was nog geen internet, dus ging ik s-avonds naar het pleintje meest centraal voor het Bolsjoj-theater, op een bankje zitten. Er kwam een soldaat in uniform naast me zitten die al snel zijn arm om me heen sloeg en begon te zoenen. Dat gebeurde vrij openlijk. Ik was 17 en vond het ongemakkelijk maar ook spannend. Dat deed je in de jaren zestig in Amsterdam zelfs niet, zo openlijk. Zo leer je van degene die je ontmoet ook gelijk wat de plaatselijke cultuur is. Voor ons doen toen, ging het er daar in de Sowjet-Unie behoorlijk vrij aan toe. In Rusland is het zoenen van mannen heel gewoon, in Nederland vond men dat toen heel raar twee zoenende mannen. Gewoon zelf je intuïtie volgen brengt je vaak vanzelf naar de goede plek.

Kun je zonder probleem overal cruisen?

Nee, soms heb je het ook mis. Zo was ik een aantal jaren geleden in Turkije en ’s-avonds ging ik naar de plaatselijke boulevard waar mannen je aankeken met een geïnteresseerde blik. Een man kwam op me af en vroeg of ik mee ging een heuvel op. Steeds hoger waarbij we al lang een aantal plaatsen gepasseerd waren waar het makkelijk gekund had, toen ik argwaan kreeg en stil bleef staan. Ik ga weer terug, toen wilde hij geld hebben, ik pakte en steen en zei als je niet snel opzout krijg je hem naar je hoofd. De man zag er niet uit dat hij me aan kon en nam de kuierlatten. Tsja af en toe gaat het ook wel eens wat anders dan je gedacht had, maar dat hoort erbij, met cruisen neem je altijd risico’s en je moet afwegen of je ze ernstig genoeg vindt of niet. Dat ligt aan de plek en vaak ook er aan of het heel licht of heel donker is. Op het strand bij Salvador, Brazilie, ’s-nachts tussen de verlaten barracas (spreek uit Bahacas =strandtenten) werd ik opeens door twee jongens gepakt en één zette een mes op mijn keel. Ik had mijn Rottweiler meegenomen uit Nederland en die dook opeens grommend tevoorschijn, ik hoefde verder niets te doen, rennen dat ze deden. Zo dat zijn de enige twee negatieve ervaringen die ik ooit met cruisen gehad heb. Daar staan honderden positieve ervaringen tegenover. Zoveel spannende seks meegemaakt op de meest uiteenlopende plekken. In elke buitenlandse stad en dat geldt evenzo voor bijna alle steden in Nederland en België.

Waar te cruisen

Als je precies wilt weten waar je kan cruisen (ook voor het buitenland) doe dan een zoekopdracht:  “Gay Berlijn”. Voor “Berlijn” kan je elke andere stad invullen. Onze medebroeders en -zusters hebben ter plaatse meestal wel een Gaysite met plaatselijke cruise-plekken. Cruisen kan op de meest vreemde plekken plaatsvinden, zo zijn er urinoirs, pleinen, parken, winkelcentra, stations, bossen, langs meren en duinen waar je in het openbaar mede seks zoekenden kan aantreffen. Houd rekening met je kleding en het weer. In bossen kan het, nadat het geregend heeft, modderig zijn, dan ga je niet graag met je goeie pak op je knieën. In duinen en langs meren wordt vaak naakt gecruised. Dan heb je het probleem dat je op je kleren moet passen of een rugzak moet hebben waarin je je kleren stopt.

Cruisen als TOP of Bottom?

Top is iemand die gepijpt wil worden of wil neuken. Bottom is iemand die wil pijpen of geneukt wil worden. Hoe weet je wat een ander wil qua seks? Dat weet je niet, tenzij iemand duidelijk met zijn handel bloot uit zijn broek staat, dan weet je dat het een Top is. Houd er rekening mee dat er over het algemeen meer Bottoms zijn dan Tops. Dus ben je Top gooi gelijk je handel in de aanbieding, binnen de korst mogelijke tijd heb je beet. Als Bottom heb je het wat moeilijker want er zijn kapers op de kust, tenminste als het een drukke ontmoetingsplaats is. Dan geldt de regel wie het eerst komt, het eerst maalt. De brutalen hebben altijd het eerste beet. Voor verlegen Bottoms is het meer afwachten of iemand je ziet zitten maar dat zijn dan wel meestal de leukste contacten.

Gewoon lekker seksen

Wat prettig is, is dat er tijdens de seks nooit gesproken wordt, als iets killing is tijdens seks zijn het opmerkingen. Je hebt van die control freaks die je precies willen vertellen wat je doen moet. Ja dieper, nee niet zo, langzamer, sneller…. Dan stap ik meestal op en zeg ik; “Weet je wat jij moet doen, je moet regisseur worden, kan je vast heel goed”. Je hebt ook hele lieve mannen waar je eindeloos lekker mee kan seksen, er zijn allerlei combinaties mogelijk met één of meerdere tegelijk. Wat wel een nadeel kan zijn is dat je in het openbaar geen privacy hebt of je moet heel ver een bos of duin in en dan nog weten andere geïnteresseerden je te vinden. Irritant is als je bezig bent dat anderen er zich onuitgenodigd in kunnen dringen, sommige zijn super asociale ellenbogenwerkers. In alle gevallen ben jij het die beslist of je dat wilt en als je het niet wil zeg je: “Flikker op” of je stapt zelf op. Het versieren heeft vaak veel weg van een paringsdans, je drentelt om elkaar heen en kijkt of de ander geïnteresseerd is of niet of het klikt heb je snel genoeg door. Het is altijd handig tissues bij je te hebben en voor een aantal is een fles Poppers ook een bos- of duinbehoefte. Doe save en geniet, cruisen is super geil en spannend.

(Visited 5.931 times, 1 visits today)

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.