Niet burgelijk correct, wél speels!

Betaald voetbal gaat ingrijpen tegen ‘homofobe’ spreekkoren

Voetbalbond KNVB gaat vanaf komend seizoen ingrijpen in de voetbalstadions als bezoekers in spreekkoren het woord homo als scheldwoord gebruiken voor bijvoorbeeld een speler of scheidsrechter. De clubs hebben tijdens de algemene vergadering betaald voetbal (AVBV) van 27 juni unaniem aangegeven dat ze af willen van de homofobe spreekkoren.

bron: ANP

Stadionverbod 18 maanden

Vanaf de start van het seizoen 2023-2024 zal de stadionspeaker bij homofobe spreekkoren gericht op een individu, als die massaal, repeterend en/of langdurig zijn, de daders eerst waarschuwen. Gaan die na twee van deze berichten toch door, dan wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd, meldt de KNVB. Daders worden opgespoord en krijgen een stadionverbod van maximaal 18 maanden.

Voetbal is van iedereen

De AVBV zal na afloop van het seizoen de aanpak evalueren. Op basis daarvan worden verdere afspraken gemaakt. “Voetbal is voor iedereen en van iedereen. Daar horen geen spreekkoren bij waarin het woord homo als scheldwoord wordt gebruikt”, zegt Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal. “Gezamenlijk hebben we die grens getrokken. De stappen die we nu zetten, zullen we evalueren om te bekijken of ze het gewenste resultaat opleveren.”

(Visited 51 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs