Niet burgelijk correct, wél speels!

Ben ik Bi-Seksueel?

Lieve Luus

ik ben een aantal jaren getrouwd en ik heb een uitstekende relatie met mijn vrouw, maar ik merk dat ik af en toe naar een man kijk en dan weleens een fantasie krijg, zo van; hoe zou hij naakt eruitzien? In de tram zag ik laatst een man staan waar mijn ogen steeds naartoe gingen. Het is raar maar ik betrap me erop dat dat steeds vaker gebeurt. Het gaat niet zover dat ik een erectie krijg maar het warrelt wel flink in mijn hoofd. Het heeft niets met mijn relatie te maken want ik ben stapelgek op mijn vrouw en seks is prima tussen ons. Ik wil maar zeggen ik mis echt niets hoor. Het is alleen iets nieuws waar ik niet goed raad mee weet. Nu vraag ik mij af of ik opeens biseksueel ben?
Rob 28 jaar.

Lieve Rob

Ik merk dat je heel open bent tegen jezelf en dat is prijzenswaardig. Ik denk dat je die openheid tegenover jezelf het best als je leidraad kan gebruiken. Je bent wie je bent en je lichaam en hersens kunnen je opeens nieuwe signalen geven die je nog niet kende. Zoals je op je 15de opeens merkt dat je een knalrood hoofd kan krijgen als iemand die je leuk vindt vlak bij je staat. Dan breken er nieuwe signalen door die je niet in de hand hebt: hoe kan ik zo rood worden. Zo kunnen er vaker in het leven dingen zijn die uit je lijf en hersens komen die nieuw zijn. Zolang je niet schrikt van jezelf maar het waarneemt en verwondert, is het prima.

Het ETIKETTEREN

Nu zijn we gewend alles onmiddellijk te rubriceren en etiketteren. Nou dan zit je al gauw in het stempel Biseksueel. Maar als ik goed naar je verhaal luister is seksualiteit helemaal (nog) niet aan de orde. Je kan je wel terecht afvragen wat je er nou mee aan moet. Kijk iedereen, ook al is die nog zo monogaam, kijkt wel eens naar iemand in de seksrange waar hij of zij normaal gesproken op valt. Iedereen kan een leuk/niet leuk filter in de ogen hebben als je een groep mensen bekijkt. Zo was je waarschijnlijk gewend om een vrouwen leuk/niet leuk filter te hebben (echt bijna iedereen heeft dat op zijn/haar tijd) maar nu trekt het filter in je ogen naar een man/mannen. Dat maakt je niet bi-“seksueel” want voor zover je beschrijft heb je geen seks met mannen en hoor ik ook geen seksuele opwinding, wel interesse. Een stap verder kan zijn dat je bijvoorbeeld met je buurman bevriend raakt en daar heel gek op wordt en dat wederzijds is, zonder dat er enige seksualiteit bij komt kijken. Ook dan ben je nog steeds niet biseksueel, ook al heb je heel warme gevoelens voor je buurman en omgekeerd. Soort intens goeie maatjes vriendschap maar je bent nog steeds niet biseksueel. Jammer he!

Let op de Bobbel in je broek.

Pas als je een bobbel in je broek krijgt bij een man komt de term biseksualiteit op de proppen. Tot die tijd zou ik het bestempelen van jezelf achterwege laten. Kijk naar mannen (er zijn hele leuke) zoals je ogen je dicteren en blijf open voor jezelf en als je een hele goeie relatie hebt waarvan je denkt dat dat kan, wees er dan ook open over, tegen je vrouw. Zij is er dan in een nog onschuldig stadium in betrokken.

Blijf trouw aan jezelf en houd rekening met je relatie.

Sommige vrouwen vinden het raar dat een man nooit naar andere mannen kijkt en zij wel naar mooie/interessante vrouwen en mannen. Vrouwen hebben niet zo’n moeite om een andere vrouw mooi/interessant te vinden. Natuurlijk zijn er ook vrouwen die gelijk vinden dat hun huwelijk op de klippen gaat lopen. Maar als je je vrouw goed kent weet je of je het wel of niet met haar kan bespreken. In ieder geval, ben trouw aan jezelf, maar houdt ook rekening met je relatie. Veel plezier in het kijken laat je ogen doen waar ze zin in hebben.

(Visited 418 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs