Niet burgelijk correct, wél speels!

eagles bar sao paulo
Gaysite bij Eagles Bar in Sao Paulo

BEARS BAR, The EAGLE in SAO PAULO Brazilië

BEARS BAR The Eagle Sao Paulo Brazilië

Wat zijn BEARS?

Bears, de zachtmoedigste homomannen ter wereld. Bears (beren) mannen onderscheiden zich van doorsnee homomannen door veel snorren en baarden en kwa gewicht een pondje meer. Kleding: een ruim hangend hemd, ruime korte broek, stevig gespierde benden en zware stapschoenen. In een bearbar hoef je je buik niet in te houden, dat voor de schrijver dezes een waar genot is.

De naam Eagle:

The Eagle London

Eagles Amsterdam

Bears hebben hun eigen bars waarvan de Eagle bar de oudste en bekendste is. Je komt ze overal in de wereld tegen. Begonnen in 1970 in New York toen twee uitbaters een zaak uit 1931 Eagle´s Nest Kitchen overnamen en er the Eagle van maakten, daarna opende the Eagle in 1974 in Munchen´ en in 1979 in Amsterdam Warmoesstraat, daarna in Seattle 1980, San Francisco 1981, Londen 2004 en Los Angeles 2006, in meer dan 50 steden wereldwijd en uiteindelijk in 2016 ook in Sao paulo Brazilië. Sao Paulo onderhoudt goede vriendschaps banden met The Eagle in Londen.

Gaysite te gast bij the EAGLE, Sao Paulo:

Daar worden we opgewacht, nadat we van tevoren om een interview hadden gevraagd, door Tony Carlão en Hudson Rezende, eigenaren van de Eagle Sao Paulo. Twee prachtige voorbeelden van wat je onder een bear kan verstaan. (Zie foto boven links naast mij Tony en rechts Hudson de eigenaren)

Wat is jullie voorgeschiedenis?

Het begonn een jaar of 15 geleden in Salvador. Daar begonnen we in sauna´s Bear-parties: “Encontres de Ursos” ofwel Bearmiddagen te organiseren. Nu wil het toeval dat schrijver dezes toen ook in Salvador woonde en nog heel goed weet dat op bepaalde dagen de sauna alleen toegankelijk was voor bears en ik maar weer huiswaards keerde omdat ik dacht: daar hoor ik niet bij. Het gesprek wordt nu heel levendig, er worden heel wat gemeenschappelijke herinneringen aan Salvador opgehaald. Maar Tony had hetzelfde als ik, Salvador bloedde cultureel dood en we besloten los van elkaar om naar het veel culturelere Sao Paulo te verhuizen. Daar begon Tony weer bear-bijeenkomsten te organiseren en werden deze  uitgebreid met |Mister Bear verkiezingen van het jaar. Vanuit deze verkiezingen groeide de behoefte aan een eigen ruimte voor Bears. Die vonden ze in Rua Sao Miquel 57. Dit werd zo’n succes dat de ruimte te klein werd en op zoek werd gegaan naar een veel grotere ruimte. Die werd gevonden in de Rua Augusta 620, in de wijk Consolação nabij de Champs Elysee van Sao Paulo de Avenida Paulista, waar jaarlijks de grootste Gay Parade ter wereld wordt gehouden. De Mister Bear verkiezing groeide uit tot een internationaal evenement . Kijkers van OUT-TV herinneren zich de nog onlangs vertoonde film van Tony´s Mister Bear 2018 verkiezing in the Eagle bar Sao Paulo.

The Eagle bar:

De Eaglebar begint praktisch op straat met een entree, daar  koop je een armband met electronisch nummer en geef je je naam en telefoonnummer op. 

Met de armband bestel je je drankjes. Entree 20 reais (3,60 EUR) of 40 reais (7,20 EUR) met onbeperkt drinken. Frisdrank 10 reais (1,80 EUR).

Na de entree kom je in de bar/dansruimtemet DJ. alles is erg goed verlicht met gekleurde neon figuren. Overal is het licht aangepast aan de ruimtes. Na de bar ga je middels een gang, die ietwat stijl omhoog gaat, naar een ruimte waar de toiletten zijn. Je komt daarna in een rustige zitruime waar ook een kleine honderd lockers zijn. Al je spullen en geld kan je daar veilig opbergen. Daarna komt de filmzaal warachter zich een doolhof van kamers bevindt. Elke kamer is voorzien van een bed met een  kunststof tweepersoons matras, keurig schoon, sfeervolle verlichting en afsluitbaar. Er zijn ook geheel donkere ruimtes waar mensen op een kluitje aan elkaar staan te friemelen. Echt spannend wordt het pas als twee of meer zich in een kamer op slot afzonderen. In de bar en dansruimte vindt geen seks plaats behalve tijdens één speciale avond seks on the floor (?) De bezoekers bestaan niet alleen uit Bears maar ook uit veel jongeren die je normaal in een discotheek verwacht. Wat de sfeer uniek maakt is dat er geen leeftijds scheiding is iereen heeft met iedereen contact en mensen zijn enorm aardig.

 

In die 7 jaar, Tony,  wat vind je het leukst in je werk?

 

Het feit dat ik praktisch alle bezoekers zo langzamerhand ben gaan voelen als familieleden, je kent iedereen persoonlijk en weet wat er met ze aan de hand is.  Mijn werk bestaat uit het de hele avond aandacht geven aan de klanten zonder opdringerig te zijn. Klanten komen constant naar me toe om even een praatje te maken.

Je zaak is voor Bears, zouden er ook Bearinnen bestaan?

Bij mijn weten niet zegt Tony, vrouwen zijn weinig georganiseerd. Bij de grote Gay Pride op de Avenida Paulista zie je wel een enorme stoet zwaar in het leer hekleden potten op motoren maar in heel Sao Paulo is geen lesbische bar te bekennen (voor zover ik weet voegt hij toe) Alle Sao Pailo gaysites controlerende was mij dat ook opgevallen.

Wat valt onder het begrip Bears?

Binnen de bear-gemeenschap zijn er verschillende categorieën te onderscheiden, zoals:

Bear: Over het algemeen een wat oudere homoseksuele man met een harig lichaam en een pondje extra.

Cub: Een jongere of zachtere variant van een bear, vaak met minder lichaamshaar.

Otter: Een slankere jongen met lichaamshaar, met hang naar Daddy / Son relatie.

Panda: Een Aziatische Bear. In Tokyo is ook een Eagle bar.

Chub: Een jongen met een grotere lichaamsomvang, maar niet noodzakelijkerwijs harig.

Muscle Bear: Een bear met een atletisch of gespierd lichaam.

Jullie speciale events, welke zijn die?

Vaste events zijn woensdag: slip-on party (alleen in onderbroek)

Donderdag: Karaoke avond

Vrijdag en ZaterdagÇ Hot Daddy and Hunk (Zoon zoekt vader party)

Zondags cruisen met interventies.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs

Laatste artikelen:
Categorieën:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.