Niet burgelijk correct, wél speels!

Amsterdam gay clubs

Amsterdam Gay Clubs: De Beste Plekken om te Feesten

Amsterdam staat bekend om zijn levendige LGBTQ+ gemeenschap en de stad heeft een grote selectie aan amsterdam gay clubs en bars. Of je nu op zoek bent naar een plek om te dansen tot in de vroege uurtjes of gewoon wilt genieten van een drankje met vrienden, er is voor elk wat wils in Amsterdam.

Een van de meest populaire gay clubs in Amsterdam is Club Church, gelegen in het hart van de stad. Met thema-avonden, drag shows en een geweldige sfeer, is Club Church een must-visit voor iedereen die op zoek is naar een leuke avond uit. Andere populaire clubs zijn Taboo Bar & Lounge en Club NYX, die allebei bekend staan om hun geweldige muziek en levendige sfeer.

Geschiedenis Amsterdam Gay Clubs

Amsterdam heeft een lange geschiedenis van LGBTQ+-vriendelijke clubs en bars. Hoewel de eerste officiële homoclub in Nederland, genaamd ‘COC’, werd opgericht in 1946, waren er al eerder LGBTQ+-vriendelijke bars en clubs te vinden in Amsterdam.

Een van de eerste bekende gay bars was ‘Het Mandje’, opgericht in 1927 door Bet van Beeren. Het Mandje was een populaire ontmoetingsplaats voor homoseksuelen en lesbiennes in de jaren ’30 en ’40. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de bar gedwongen te sluiten, maar na de oorlog heropende het en werd het opnieuw een populaire plek voor de LGBTQ+-gemeenschap.

In de jaren ’60 en ’70 ontstonden er meer gay bars en clubs in Amsterdam, waaronder ‘Dok’, ‘Chez’ en ‘De Spijker’. Deze clubs waren vooral gericht op mannen en hadden vaak een donker en erotisch interieur.

In de jaren ’80 en ’90 begon de LGBTQ+-gemeenschap in Amsterdam zich meer te organiseren en werden er meer clubs en bars geopend die zich richtten op verschillende subculturen binnen de gemeenschap. Zo waren er clubs gericht op drag queens, leerliefhebbers en techno-liefhebbers.

Tegenwoordig is Amsterdam nog steeds een belangrijke bestemming voor LGBTQ+-toeristen van over de hele wereld. Er zijn talloze gay bars en clubs te vinden in de stad, waaronder ‘Club Church’, ‘Prik’, ‘Taboo’ en ‘Cafe Saarein’. Deze clubs zijn vaak inclusief en gastvrij voor alle leden van de LGBTQ+-gemeenschap.

Belangrijkste Gay Clubs in Amsterdam

Amsterdam heeft een bruisend nachtleven en een bloeiende homoscene. Er zijn tal van gay clubs in de stad, maar de volgende clubs zijn enkele van de belangrijkste bestemmingen voor de LGBTQ-gemeenschap van Amsterdam.

Club Nyx

Club Nyx is een populaire gay club in Amsterdam waar bezoekers kunnen genieten van drie verschillende dansvloeren en een groot buitenterras. De club heeft een eclectische sfeer en trekt een divers publiek aan. Op de eerste verdieping is er een bar en een podium waar regelmatig dragshows en andere evenementen worden gehouden. Op de tweede verdieping is er een dansvloer en een VIP-ruimte. Op de derde verdieping is er een andere dansvloer en een rookruimte.

Club Church

Club Church is een iconische gay club in Amsterdam die bekend staat om zijn extravagante thema-avonden en kinky feesten. De club heeft een donker interieur en een industriële uitstraling. Er zijn twee dansvloeren en een groot podium waar verschillende acts en optredens plaatsvinden. Club Church is een populaire bestemming voor de LGBTQ-gemeenschap van Amsterdam en trekt bezoekers van over de hele wereld aan.

Exit Cafe

Exit Cafe is een gezellige gay bar in het hart van Amsterdam. De bar heeft een ontspannen sfeer en trekt een gemengd publiek aan. Er is een grote bar en een dansvloer waar bezoekers kunnen genieten van muziek van verschillende genres. Exit Cafe organiseert regelmatig evenementen en thema-avonden, waaronder karaoke-avonden en bingo-avonden.

Al met al biedt Amsterdam een breed scala aan gay clubs voor bezoekers die op zoek zijn naar een leuke avond uit in een inclusieve en gastvrije omgeving.

Gay Evenementen in Amsterdam

Amsterdam Gay Pride

Amsterdam Gay Pride is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in de stad Amsterdam. Het evenement is een viering van de LGBTQIA+-gemeenschap en trekt elk jaar duizenden bezoekers uit de hele wereld. Het evenement vindt plaats in de zomer en omvat een week vol feesten, optochten en andere activiteiten. Het hoogtepunt van het evenement is de Canal Parade, een kleurrijke botenparade die door de grachten van Amsterdam vaart.

Koningsdag

Koningsdag is een nationale feestdag in Nederland ter ere van de verjaardag van de koning. Het evenement vindt plaats op 27 april en wordt gevierd in het hele land, maar vooral in Amsterdam. Tijdens Koningsdag worden de straten van Amsterdam gevuld met mensen die feesten en plezier maken. Voor de LGBTQIA+-gemeenschap is Koningsdag ook een belangrijk evenement, omdat het een dag is waarop iedereen samenkomt en feestviert.

Op Koningsdag zijn er veel feesten en evenementen in de stad, waaronder ook enkele speciale evenementen voor de LGBTQIA+-gemeenschap. Een van de hoogtepunten is de vrijmarkt, waar mensen hun spullen verkopen op straat. Dit is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en deel te nemen aan de feestelijke sfeer van Koningsdag.

Overige evenementen

Naast Amsterdam Gay Pride en Koningsdag zijn er het hele jaar door veel andere evenementen en feesten voor de LGBTQIA+-gemeenschap in Amsterdam. Enkele voorbeelden zijn:

 • Milkshake Festival: een jaarlijks muziekfestival dat plaatsvindt in het Westerpark in Amsterdam.
 • Amsterdam Fetish Pride: een jaarlijks evenement voor de fetisj-gemeenschap in Amsterdam.
 • Amsterdam Dance Event: een jaarlijks terugkerend evenement voor elektronische muziek dat plaatsvindt in oktober.

Of je nu in Amsterdam woont of op bezoek bent, er zijn genoeg evenementen en feesten om van te genieten. Of je nu deel wilt uitmaken van de LGBTQIA+-gemeenschap of gewoon op zoek bent naar een leuke tijd, Amsterdam heeft voor elk wat wils.

Veiligheidstips Voor Gay Clubs in Amsterdam

Amsterdam is known for its vibrant and inclusive LGBTQ+ community, and the city has a number of gay clubs that cater to this community. However, like any nightlife scene, it’s important to take precautions to ensure your safety. Here are some safety tips to keep in mind when visiting gay clubs in Amsterdam:

 • Houd je drankje altijd in de gaten en accepteer geen drankjes van vreemden. Dit geldt voor alle clubs, niet alleen voor gay clubs.
 • Zorg dat je altijd iemand bij je hebt wanneer je een club verlaat, vooral als je alleen bent. Het is ook een goed idee om te weten waar de dichtstbijzijnde openbare plaatsen zijn, zoals een politiebureau of een drukke straat.
 • Vertrouw op je instinct. Als iets niet goed voelt, neem dan geen risico’s en verlaat de club.
 • Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie met vreemden. Geef nooit je adres, telefoonnummer of andere persoonlijke gegevens aan iemand die je net hebt ontmoet.
 • Als je drugs gebruikt, wees dan extra voorzichtig. Drugsmisbruik kan leiden tot onveilige situaties en kan je kwetsbaar maken voor criminaliteit.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze tips niet alleen gelden voor gay clubs, maar voor alle clubs en bars in Amsterdam. Door deze tips in gedachten te houden, kun je genieten van het nachtleven van Amsterdam terwijl je veilig blijft.

Hoe Een Gay Club in Amsterdam Te Kiezen

Als je op zoek bent naar een leuke avond uit in Amsterdam, zijn er tal van gay clubs om uit te kiezen. Het kiezen van de juiste club kan echter lastig zijn, vooral als je nieuw bent in de stad of niet bekend bent met de gay scene. Hier zijn een paar tips om je te helpen een gay club in Amsterdam te kiezen:

 1. Doe wat onderzoek: Er zijn veel verschillende soorten gay clubs in Amsterdam, van lounges tot dansclubs tot fetisjclubs. Doe wat onderzoek om te bepalen welk type club het beste bij je past. Er zijn ook veel online bronnen beschikbaar, zoals recensies en evenementenkalenders, om je te helpen bij het vinden van de juiste club.
 2. Kies een locatie: Amsterdam heeft verschillende gaybuurten, waaronder de Reguliersdwarsstraat en de Warmoesstraat. Kies een locatie die gemakkelijk bereikbaar is en waar je je comfortabel voelt.
 3. Let op de dresscode: Sommige gay clubs hebben een strikte dresscode, dus zorg ervoor dat je weet wat de dresscode is voordat je naar de club gaat. Dit kan variëren van casual tot formele kleding, afhankelijk van de club.
 4. Bekijk de muziek: Als je een fan bent van een bepaald type muziek, kijk dan of de club dat genre speelt. Sommige clubs zijn gespecialiseerd in housemuziek, terwijl andere clubs meer gericht zijn op popmuziek of techno.
 5. Ga met vrienden: Het kan leuk zijn om met vrienden naar een gay club te gaan. Dit kan je helpen om je meer op je gemak te voelen en om nieuwe mensen te ontmoeten.

Door deze tips te volgen, kun je de juiste gay club in Amsterdam kiezen en een geweldige avond uit hebben.

Toekomst Van Gay Clubs in Amsterdam

De toekomst van gay clubs in Amsterdam is onzeker. Hoewel Amsterdam bekend staat om zijn tolerante houding ten opzichte van de LGBTQ+ gemeenschap, hebben gay clubs het moeilijk gehad de afgelopen jaren. Dit komt door verschillende factoren, waaronder de opkomst van dating apps en de veranderende houding ten opzichte van uitgaan.

Een van de grootste uitdagingen voor gay clubs is de concurrentie van dating apps. Veel mensen ontmoeten elkaar nu online in plaats van in bars en clubs. Dit heeft geleid tot een afname van het aantal bezoekers van gay clubs in Amsterdam. Daarnaast zijn er ook steeds meer heterovriendelijke clubs die zich richten op de LGBTQ+ gemeenschap, waardoor de behoefte aan specifieke gay clubs afneemt.

Ondanks deze uitdagingen zijn er nog steeds een aantal populaire gay clubs in Amsterdam, zoals Club Church, Taboo en Prik. Deze clubs hebben zich aangepast aan de veranderende markt door thema-avonden en evenementen te organiseren die aansluiten bij de interesses van de LGBTQ+ gemeenschap. Ook hebben sommige clubs hun focus verlegd naar andere activiteiten, zoals concerten en theater.

Het is belangrijk om op te merken dat de toekomst van gay clubs in Amsterdam niet alleen afhangt van de clubs zelf, maar ook van de bredere maatschappelijke ontwikkelingen. Als de houding ten opzichte van uitgaan verandert of als de acceptatie van de LGBTQ+ gemeenschap afneemt, kan dit grote gevolgen hebben voor het voortbestaan van gay clubs in Amsterdam.

Al met al is de toekomst van gay clubs in Amsterdam onzeker, maar er zijn nog steeds mogelijkheden voor clubs om te overleven en te gedijen. Door zich aan te passen aan de veranderende markt en de behoeften van de LGBTQ+ gemeenschap te blijven vervullen, kunnen gay clubs in Amsterdam blijven bestaan als belangrijke ontmoetingsplekken voor de gemeenschap.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs
Categorieën:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.