Niet burgelijk correct, wél speels!

Aanhoudingen bij verboden Gay Pride-marsen in Turkse steden

Ondanks door lokale gouverneurs ingestelde verboden zijn zondag in enkele Turkse steden Gay Pride-marsen gehouden. In Istanbul leidde dat volgens de Turkse krant BirGün tot zeker twintig aanhoudingen. Nieuwssite Duvar repte zelfs van zestig aanhoudingen.

bron: ANP

Hoeveel mensen aan de mars in Istanbul deelnamen, is niet duidelijk. Lokale media hebben het steeds over een “groep” activisten, het Franse persbureau AFP heeft het over “enkele honderden mensen met regenboogvlaggen”. De politie had blokkades opgeworpen om deelname aan de mars te bemoeilijken. Journalisten werden geweerd.

Gay community verder in het nauw

Turkije is onder het bewind van Recep Tayyip Erdogan steeds minder tolerant geworden ten opzichte van de gay community. Gouverneur Davut Gülhad van Istanbul had vooraf op sociale media verklaard: “Geen enkele activiteit die een bedreiging vormt voor de familie, het instituut dat de basis vormt voor onze natie, is toegestaan.”

Ook elders in Turkije trokken homoactivisten de straat op om aan Gay Pride-marsen deel te nemen. In de westelijke stad Izmir, waar de mars verboden was “ter bescherming van de publieke moraal”, leidde dit tot minstens veertig aanhoudingen, meldt de Turkse nieuwssite Diken.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs