Niet burgelijk correct, wél speels!

6e editie Gay Pride Amersfoort

Op donderdag 27 juli wordt in Amersfoort voor de zesde keer de Gay Pride Walk gelopen. Het is inmiddels een traditie geworden dat de meterslange regenboogvlag onder begeleiding van een kleurrijke stoet personen door de historische binnenstad wordt gedragen.

Stichting Keiroze Amersfoort

De Stichting Keiroze, de organisator achter de Gay Pride Walk vindt het van belang dat er tijdens de Pride Amersfoort niet alleen een mooi feest op de Hof is, maar dat er ook stil wordt gestaan bij de oorsprong van de Gay Pride. De Gay Pride is immers ontstaan als protest tegen de onderdrukking en discriminatie van de gay community. Helaas blijkt het nog steeds nodig om dit protest te blijven voeren, er is nog een wereld te winnen waar het gaat om gelijke rechten. Daarom nodigt de Stichting Keiroze Amersfoort iedereen uit om deel te nemen aan de Gay Pride Walk en hoopt zij op een grote opkomst.

Net als vorig jaar zal de Gay Pride Walk starten vanaf het Sint Jorisplein, waar om 16.00 uur de Pre-Pride start en om 18.30 uur Ashley Knight op zal treden. Aansluitend zullen er nog een aantal toespraken plaatsvinden, o.a. door loco-burgemeester Michelline Paffen-Zeenni, waarna de bonte stoet rond 19.00 uur zal vertrekken richting de Hof.

Kijk voor meer informatie en meer activiteiten in de regio op www.gaylender.nl

Hang de regenboogvlag uit

De Stichting Keiroze nodigt ondernemers en inwoners ook op om tijdens de Gay Pride Amersfoort de regenboogvlag uit te hangen. Voor veel mensen uit de gay community heeft de regenboogvlag een grote betekenis. Zij voelen zich hierdoor geaccepteerd, gewaardeerd en vooral ook veiliger. De regenboogvlag zegt: het is oké om jezelf te zijn, ongeacht hoe je jezelf identificeert. Het is een universele boodschap, die niet alleen geldt voor de gay community.

(Visited 151 times, 1 visits today)

Tags:

Delen op:

Registreer eerst een account op gaysite.nl om uw uw reactie kwijt te kunnen.

Gerelateerde Blogs